søndag den 27. oktober 2013

Marcipan snegle

Her er så en skøn opskrift på en anderledes snegl
Dejen er let at lave
125 gram blødt smør
250 g mel
2 spsk sukker
En halv tsk kardemomme
En halv pakke gær
1,25 dl mælk (lunt)
En halv tsk salt
Ælt smør og mel sammen til det ligner rasp
Rør sukker salt mælk og gær sammen og kom det i melet
Ælt det hurtigt sammen (dejen er klistret)
Drys lidt mel på og lad den ligge mens du røre fyldet
Fyld er
en halv stang marcipan
En halv dl flydende margerine
Et æg
Pisk eller ælt det godt sammen
Tilsæt evt lidt vanilie
Rul dejen ud på et stykke mel drysset bagepapir
Fordel fyldet på dejen og rul den sammen
Skær 1,5 cm tykke skiver og lig på en bageplade
Lad hæve i en time og bag så ved 200 grader i ca et kvarter
Når de er gyldne er de klar
Lad dem køle næsten helt før de spises

Ingen kommentarer:

Send en kommentar