tirsdag den 15. maj 2012

grove æble scones

Æble og grahams scones J
eg elsker at bage og nogle gange er tiden til ordentlig hævetid der bare ikke De her scones er bestemt ikke usunde men kan sagtens doble for en bolle
Til ca 50 stk skal du bruge:
 5 dl kærnemælk
5 dl mælk alt andet end kærnemælk
4 store æbler
1 spsk salt
200 gram brun farin (dvs en halv pakke)
250 gram smør som skal have stue temp
500 gram grahams mel
1 kg hvedemel
7 tsk bagepulver

Kom kærnemælk og alm mælk i en skål
Skræl og skær æblerne i små tern og kom dem ned i mælken så bliver de ikke brune
Kom farin og salt i skålen også
Vej melet og kom smøret op i melet og gnid det godt ind i hinanden Smørret skal være så lidt synligt som muligt Kom bagepulver i melet og bland rundt
Kom nu mel blandingen op i skålen med mælk og æbler og rør rundt
Hemmeligheden ved scones er jo mindre du røre ved dejen jo bedre bliver den
Kom en god klump af den våde dej på et melet bord og tryk dejen ud så den er ca 2 cm tyk Stik scones ud med et glas og kom dem på en bageplade og bag dem ved 225 grader i mellem ti og femten minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar