Æble og grahams scones J eg elsker at bage og nogle gange er tiden til ordentlig hævetid der bare ikke De her scones er bestemt ikke usunde men kan sagtens doble for en bolle Til ca 50 stk skal du bruge: 5 dl kærnemælk 5 dl mælk alt andet end kærnemælk 4 store æbler 1 spsk salt 200 gram brun farin (dvs en halv pakke) 250 gram smør som skal have stue temp 500 gram grahams mel 1 kg hvedemel 7 tsk bagepulver Kom kærnemælk og alm mælk i en skål Skræl og skær æblerne i små tern og kom dem ned i mælken så bliver de ikke brune Kom farin og salt i skålen også Vej melet og kom smøret op i melet og gnid det godt ind i hinanden Smørret skal være så lidt synligt som muligt Kom bagepulver i melet og bland rundt Kom nu mel blandingen op i skålen med mælk og æbler og rør rundt Hemmeligheden ved scones er jo mindre du røre ved dejen jo bedre bliver den Kom en god klump af den våde dej på et melet bord og tryk dejen ud så den er ca 2 cm tyk Stik scones ud med et glas og kom dem på en bageplade og bag dem ved 225 grader i mellem ti og femten minutter |
Jeg elsker at bage og slapper virkelig af når jeg står og afprøver nye hæve metoder og indarbejder de bedste slags mel. Jeg er lidt af en "bage nørd". Jeg har altid bagt ud fra fri fantasi og er nu begyndt at forsøge at huske mine opskrifter hvilket er meget nyt for mig. Jeg har læst utallige bagebøger og taget det jeg kunne bruge med mig, Der er inten mere fantastisk end når man kan dele med andre hvad der betyder meget for en selv.
tirsdag den 15. maj 2012
grove æble scones
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar