torsdag den 10. maj 2012

koldthævede musliboller

Koldhævede Musliboller
Til ca 50 boller skal du bruge:
 En halv pakke gær
1,5 liter kærnemælk
1 liter vand
Ca 750 gram musli efter eget valg
500 gram havregryn
1 dl sukker
2 tsk vanilie sukker
Ca 2 kg mel

Rør alle ingredienserne sammen i en skål uden melet og rør det godt rundt
Kom melet i lidt af gangen og sørg for ikke at komme for meget i '
 Der er nok mel i når dejen er klæg og kan slå i små toppe uden at falde sammen
Dæk nu skålen godt med film og stil den i køleskabet natten over
Tag skålen ud og lad dem hvile en times tid så dejen vågner igen.
 Tag en ske og dyp den i vand og kom klatter af dej på en bageplade
Lad dem hæve i 1,5 time
 Bag dem i varm ovn ved 225 grader til de er gyldne
Hvis de bare skal spises som de er uden smør kan du evt drysse lidt kanel sukker på inden du bager dem
de er gode i madpakken og til sandwich

Ingen kommentarer:

Send en kommentar