Madpakkeboller En kvart pakke gær 2 tsk salt 2 tsk kardemomme 25 gram sukker 2,5 dl mælk 1 æg 150 gram grahams mel 350 gram hvedemel 25 gram blødt smør Kom mælk, æg, sukker, salt, kardemomme, grahamsmel i en skål sammen med gær og rør godt rundt Kom hvedemel i lidt af gangen og alt dejen godt Kom smøret i og ælt til det hele slipper skålen Dæk skålen med film og et klæde og lad det hæve i to timer Kom dejen ud på et meldrysset bord og tril det til en pølse Skær det ud i 16 lige store stykker dej Form dem til boller og placer dem i en lille bradepande beklædt med bagepapir De skal stå tæt men uden at røre hinanden Dæk dem med et stykke bagepapir og et klæde og lad dem have 2,5 timer Tænd ovnen på 225 grader og når den er varm bag bollerne Bag dem ikke på varmluft Når de er gyldne efter ca ti minutter vip dem ud på bageristen med bunden op af og bag 5 minutter mere Lad dem køle af og spis De gode i madpakken da de ikke er vildt store men gode luftige |
Jeg elsker at bage og slapper virkelig af når jeg står og afprøver nye hæve metoder og indarbejder de bedste slags mel. Jeg er lidt af en "bage nørd". Jeg har altid bagt ud fra fri fantasi og er nu begyndt at forsøge at huske mine opskrifter hvilket er meget nyt for mig. Jeg har læst utallige bagebøger og taget det jeg kunne bruge med mig, Der er inten mere fantastisk end når man kan dele med andre hvad der betyder meget for en selv.
søndag den 6. maj 2012
madpakke boller
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar