Totalt lækkert spelt agtigt brød Til 3 store brød skal du bruge 15 dl koldt vand 1 pakke gær 1 håndfuld salt 1 håndfuld sukker 1 dl oliven olie 400 gram fuldkorn spelt mel Og ca 1500 gram mel Kom vand salt sukker olie gær og spelt mel i en stor skål Rør det godt rundt Kom melet i lidt af gangen og rør med en træ ske (en plast ske vil let knække) Du skal stoppe med at komme mel i så snart du kan lave små toppe af dej der ikke flyder ud med det samme igen Det er en meget våd/klæg dej Dæk skålen med film og sæt den i køleskabet natten over Gerne ca 12 timer Stil skålen ud på køkkenbordet og lad den stå 1 til 2 timer Vælt dejen ud på et mel drysset bord, brug en grov mel af en eller anden slags og vend dejen rundt så den er dækket i melet Del dejen op forsigtigt og kom dejen op på plader med bage papir Tænd ovnen på 225 grader og når ovnen er varm sætter du brødet ind Man kan sagtens bage af flere omgange Det skal have ca 20 minutter Det skal lyde hult når du banker på det med en negel Hvis man ikke lige skal bage til mange mange mennesker kan man med fordel dele opskriften i tre og bare et brød af gangen |
Jeg elsker at bage og slapper virkelig af når jeg står og afprøver nye hæve metoder og indarbejder de bedste slags mel. Jeg er lidt af en "bage nørd". Jeg har altid bagt ud fra fri fantasi og er nu begyndt at forsøge at huske mine opskrifter hvilket er meget nyt for mig. Jeg har læst utallige bagebøger og taget det jeg kunne bruge med mig, Der er inten mere fantastisk end når man kan dele med andre hvad der betyder meget for en selv.
torsdag den 17. maj 2012
lækkert spelt agtigt brød
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar