torsdag den 17. maj 2012

lækkert spelt agtigt brød

Totalt lækkert spelt agtigt brød
Til 3 store brød skal du bruge
15 dl koldt vand
1 pakke gær
1 håndfuld salt
1 håndfuld sukker
1 dl oliven olie
400 gram fuldkorn spelt mel
Og ca 1500 gram mel

Kom vand salt sukker olie gær og spelt mel i en stor skål Rør det godt rundt
Kom melet i lidt af gangen og rør med en træ ske (en plast ske vil let knække)

Du skal stoppe med at komme mel i så snart du kan lave små toppe af dej der ikke flyder ud med det samme igen
Det er en meget våd/klæg dej
Dæk skålen med film og sæt den i køleskabet natten over Gerne ca 12 timer

Stil skålen ud på køkkenbordet og lad den stå 1 til 2 timer
Vælt dejen ud på et mel drysset bord, brug en grov mel af en eller anden slags og vend dejen rundt så den er dækket i melet
Del dejen op forsigtigt og kom dejen op på plader med bage papir

Tænd ovnen på 225 grader og når ovnen er varm sætter du brødet ind
Man kan sagtens bage af flere omgange Det skal have ca 20 minutter Det skal lyde hult når du banker på det med en negel

Hvis man ikke lige skal bage til mange mange mennesker kan man med fordel dele opskriften i tre og bare et brød af gangen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar