søndag den 15. april 2012

fastelavns boller

Lækre fastelavns boller med creme i

den er opskrift er lækker og nem,

en pakke gær
2,5 dl mælk.
125 gram smeltet smør
2 tsk kardemomme
1 dl sukker
1/2 tsk salt
2 æg
ca 500 gram hvede mel.

kom mælk og smør i en gryde til smøret er smeltet.
tilsæt gær, kardemomme, sukker og salt og rør godt rundt, kom æggene i.
kom melet i til sidst og ælt dejen godt. den må godt gerne vær elidt klistret.

lad den hæve 45 minutter dækket til med bagepapir.

rul dejen ud og skær firkanter der ca er 10 cm, på alle leder og kanter.

lig en ske fuld creme ( jeg brugte maizenas bagefaste vanilie kage creme) evt lidt hakket chokolade og andre lækre ting.

fold hjørnerne sammen mod midten og klem siderne, så cremen ikke løber sin vej.

lig den med samlingen ned ad, og lad dem efter hæve 45 min.

bag ved 225 grader i varm ovn. til de er gyldne. det tager ca 15 minutter men som altid kommer det an på ovnen

lad dem køle af og kom glasur på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar